Chirurgia dento-alevolara are in vedere tratarea unor probleme ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte inclusi sau semiinclusi, caninii inclusi, extractii dentare dificile, abcese periosoase cu punct de plecare dentar, tratament chirurgical protetic, chirurgia parodontala, augumentari osoase, sinus lift, etc.

Acestea se indeparteaza de catre medical specialist prin diferite metode in functie de caz. Interventia medicului specialist in chirugie dento-alveolara este nescesara atunci cand dintii ce doresc fi restuaurati nu mai pot fi salvati si trebuiesc extrasi dar si atunci cand un dinte are infectie la radacina si este necesara rezectia apicala.

Rezectia apicala este manopera prin care se indeparteaza o parte din varful radacinii si a infectiei, dintele ramanand in continuare pe arcada.

Odontectomia (dinti inclusi sau semiinclusi) este necesara atunci cand dintii inclusi sunt in pozitii nefavorabile in os sau pot compromite planul de tratament. Aceasta este asemanatoare unei extractii dentare mai lungi, care implica si o pierdere osoasa mai accentuata.en

Tarife

Extractie dinti/resturi monoradiculare (+ anestezie) 60 RON
Extractie dinti/resturi pluriradiculari (+ anestezie) 80-100 RON
Extractie molari de minte (+ anestezie) 100-150 RON
Tratament hemoragie/alveolita postextractionala (+ anestezie) 60 RON
Tratament pericoronarita cu decapusonare (+ anestezie) 60 RON
Spalatura 30 RON
Rezectie frontali sau premolari 240-300 RON
Rezectie molari 350-400 RON
Odontectomie 260-350 RON